Byakannan

2018 - Dan Gustafsson

För sitt stora förenings engagemang som på ett framgångsrikt sätt främjar gemenskap och delaktighet i bygden.
Samarbete med lokala företag och en strävan att alltid marknadsföra Önneköp genomsyrar förenings projekten på ett föredömligt sätt.
Som bara ett exempel kan nämnas att som frontfigur i Blaurög har han starkt bidragit till att Önneköp tagit plats på ytterligare en karta - nämligen den för veteranmopeder!
Att aldrig vara rädd för att hugga i eller ge en hjälpande hand är med ett välkänt drag .
Tack Dan för ditt stora engagemang för Önneköp!

2017 - Linda och Sandra Anderberg

För deras fantastiska arbete med tidningen Byanytt!

2016 - Jeanette Persson

Jeanette uppmärksammas för sitt stora engagemang i byn som ansvarig för pubsektionen och som sekreterare i Önneköps Idrottsförening. När Arnold läste upp vinnaren och motiveringen under Byaföreningens årsmöte utbrast någon: ”Äntligen”!

2015 -Åsa Sandgren

SAMSUNG CSC

2015 års byakanna går till en helhjärtad föreningsmänniska. En kvinna som brinner för sin hembygd och dem som lever i den.

Åsa Sandgren är aktiv i Önneköps Idrottsförening där hon sedan 2014 är vice ordförande. Hon har under många år varit aktiv i idrottsföreningens styrelse.

Men Åsa har många järn i elden och har förutom på den egna föreningen även koll på andra föreningar i bygden. I fjor nominerade hon Farhults Mosseförening till kommunens miljöpris och på det viset var hon ansvarig att mosseföreningen fick ta emot det välbehövliga stödet till sin fortsatta verksamhet. Dessförinnan nominerade hon Berit Cavalin för storkprojektet och Helena Olofsson för sina kulturvandringar vilka även de fick ta emot kommunens miljöpris.

Åsa har förmågan att sammankoppla sina med andras intressen. Ikväll fick vi höra om hennes senaste idé, att tillsammans med oss i Byaföreningen arrangera en familjekväll. Och i fjor satte vi oss gemensamt ner för att tillsammans med Byaförening och idrottsförening skriva ett ett yttrande till kommunen vad gällde förslaget till ny översiktsplan.

Vi gillar detta sätt att se och tänka utöver det egna reviret och ser fram emot många gemensamma aktiviter med Åsa!

 

Och så här står det att läsa i Byanytt:

Grattis Åsa Sandgren, årets mottagare av Byakannan!

– Tack så mycket!
Du har fått denna utmärkelse för ditt arbete i ÖIF- Önneköps Idrottsförening. Hade du förväntat dig detta?
– Nej, verkligen inte, det är jätteroligt!
– Berätta lite om din bakgrund i ÖIF.
– Morfar Albert startade ÖIF 1946 och själv har jag spelat fotboll i föreningen. Jag gick med i styrelsen 1999. Jag tycker att det är väldigt viktigt att det finns aktiviteter för våra ungdomar här i bygden.
Byanyttredaktionen önskar Åsa än en gång grattis!