Museet

En lanthandel som har funnits i byn sedan 1895, då i en fastighet som nu är riven. Affären flyttades till nuvarande fastighet på 40-talet då dottern Hedvig gifte sig med Ivar Bergkvist och övertog rörelsen. Hedvig drev affären till 1983 då hon bröt benet och stängde. Alla varorna fanns kvar plus sådant som inte hade gått att sälja och som hade blivit uppställda på vinden.

1995 fick Byaföreningen möjlighet att köpa fastigheten för att öppna ett muséum. Utvändigt gjordes en restaurering men invändigt är allt oförändrat, alla varor som finns har funnits i affären.

1996 iordningställdes det gamla bränneshuset för att kunna visa ett minilandskap som Ivar Persson i Ö. Vång har tillverkat. Ett landskap som speglar livet i byn. Senare har ytterligare ett rum iordningställts, här visas saker som skänkts till museet.

På muséet finns även mängder av gamla tidningsartiklar och fotografier, bl a Oskar Nilssons samling. Här finns även vår almanacka till försäljning, med bilder på människor från dåtidens Långaröd socken.

Loppis finns på ovanvåningen.

Inträde 40 kr per person, barn upp till 15 år gratis.

Öppettider 2018:
Juli och augusti
lördagar och söndagar kl 13.00 - 16.00
Övrig tid kan grupper, små eller stora, boka tid hos
Clary Jonsson, 0763-636867 clary.jonsson1@gmail.com

Broschyrer finns på

svenska

Broschyr svenska

engelska

Broschyr engelska

tyska

Broschyr tyska